середу, 13 листопада 2019 р.


Результат пошуку зображень за запитом "день доброти"
День усміхається з Лесею Пронь

13 листопада, в День доброти, ми ділилися добротою з підростаючим поколінням. На зустріч-знайомство з молодшими школярами Пухівської ЗОШ завітала Леся Пронь – письменниця, лауреатка багатьох літературних премій. 
В похмурий день, настрій дітям піднімали позитивним спілкуванням з чудовою авторкою, яка майстерно зачитувала їм свої вірші і віршовані казки. Для учнів третього і четвертого класів пані Леся зачитала  вірші зі збірки для дорослих. Адже своє знайомство розпочала з того, де народилася і пройшло її дитинство. А її край, Івано-Франківщина, зі своєю неповторною красою вже навіює слова, які лягають в найкращі віршовані рядки. А якщо Ви ще і бували в тих краях, то Ви знаєте про що мова. Акторське (пані Леся закінчила акторський факультет Київського державного театрального інституту ім. І.К.Карпенка-Карого) виконання віршів заворожував дітей і допомагав уявити, як там живуть маленькі істоти на ставку. А вірші про зиму були теплими, і ми помітили, що всі діти чекають на Святого Миколая з подарунками, бо вони чемні і слухняні.




А от школярі другого і першого класів своїми відповідями дуже вразили пані Лесю. На питання «твори, яких письменників Ви читали?» вони розпочали наввипередки називати прізвища дитячих авторів: Зірка Мензатюк, В.Сухомлинський та інших.




 А коли Леся Михайлівна розпочала загадувати загадки, то це був справжній марафон на швидкість. Діти, не дослухавши загадку, вже викрикували відповіді, хоча більшість не вірні. От такі вони не посидючі, не терплячі. І все просили написати вірші чи розповіді про динозаврів, Хелловін, роботів. І вже зовсім скоро вони будуть читати такі твори, але вже інших авторів. А Леся Михайлівна дуже любить природу і все, що її оточує, тож і надалі буде писати про дивовижні пригоди всього живого. В знак подяки учні подарували гості красиві квіти і щирі вигуки – Дякуємо!




Немає коментарів:

Дописати коментар