вівторок, 1 червня 2021 р.

 

Святкова «фруктова тарілка»


1 червня в День захисту дітей бібліотека провела творчу акцію у сквері  для малечі. В Міжнародний рік  овочів та фруктів, в перший день літа, ми запропонували дітям створити власноруч із кольорового паперу «смачні фруктові тарілки».







Бібліотекарі розповідали   дорослим і дітям про те, що Генеральна Асамблея ООН проголосила 2021 - Роком овочів та фруктів, про їхню користь в житті людини, особливо зараз під час боротьби з пандемією корона вірусу в усьому світі, про те, що фрукти є важливим джерелом вітамінів і мінералів, вони є гарною профілактикою різних захворювань. Цікаво, що в минулому році  Україна зайняла третє місце по збору яблук, смородини й черешні в Європі. Але,  на жаль,  самі українці  вживають в три рази менше овочів та фруктів в рік  чим треба за нормами.



Не зважаючи на несприятливу погоду,  діти вже чекали бібліотеку в цей день з цікавими активностями.  Всі із задоволенням обирали і створювали свій улюблений фрукт: виноград, яблуко чи грушу. Разом діти  «зібрали  багатий вітамінний й корисний врожай».

  

Батьки могли обрати дитячу книжку з подарованих читачами в бібліотеку. 

Немає коментарів:

Дописати коментар