неділю, 27 листопада 2022 р.

 

           Гендер в усіх його проявах.

24 листопада в бібліотеці відбулась зустріч з нашими постійними читачами. Темою обговорення були приклади насилля в літературі і в житті. Загальновідома істина – гарна література, правдиве відображення життя. 


Насилля в родині, найчастіше над жінками, відбувається, нажаль, доволі часто. Воно приймає різні форми: моральне, фінансове, навіть фізичне. Про прояви насильства над жінками написано багато художніх творів. Ми з читачками обговорювали твори наших відомих українських письменниць І. Роздобудько, А. Хоми, Л. Дашвар і В. Гранецької, де правдиво описані приклади такого насилля.



 Також згадали про підліткове насилля, яскраво описане в ранніх творах Л. Дереша. 


Наші читачки пригадали випадки, коли їм самим доводилось ставати свідками насилля, а також книжки, де воно описується. На фоні того тотального, надлюдського насильства, яке чинить ворог над нашими людьми і нашою країною, бесіда вийшла відвертою і, як не парадоксально, терапевтичною. Ми змогли проговорити і вивільнити той негатив і біль, який накопичився за цей скорботний і мужній час боротьби. 



Такі зустрічі вкрай корисні, бо ніщо так не об’єднує як спільно висловлені радість і горе. Ми завжди відчуваємо себе нероздільними з нашими читачами. 

Немає коментарів:

Дописати коментар