середу, 15 лютого 2017 р.

СВЯТО ПАЛАЮЧИХ СЕРДЕЦЬ.
Особливості святкування Дня Святого Валентина в Японії.

В Японії існує давня традиція, коли жінки, дівчата дарять в День Святого Валентина шоколад чоловікам. Один вид шоколаду для друзів, знайомих, співробітників, керівництва. Це виключно знак люб’язності й поваги. Чоловік, який не отримує подарунок почуває себе дуже не комфортно, тому жінки намагаються подарувати шоколад всім знайомим чоловікам. Шоколадки для коханих – це особливого вигляду солодкі подарунки, які називаються «hon-mei», він виготовляється особисто кожною жінкою. Чоловіки дуже радіють такому подарунку. В день свята відкриваються багато магазинів, де можна знайти унікальні, красиві шоколадні вироби.

Цікаво, що через місяць 14 березня в Японії традиційно святкують «Білий день», коли чоловіки повертають подарунки жінкам, які подарували їм шоколад місяць тому. В цей день жінкам дарять білий шоколад разом з квітами та іншими подарунками. Такі свята популярні серед молоді Японії. Дівчинки в Японії дуже сором’язливі, тому в День усіх закоханих вони можуть подарунком молодому чоловіку першими виказати свої почуття до нього навіть  без слів. Напередодні свята бібліотека запросила учениць СШ № 64 для виготовлення своїми руками шоколадних подарунків, які вони зможуть подарувати друзям, знайомим, батькам.







 Під час творчої роботи з шоколадом, різними прикрасами бібліотекар розповідала дівчаткам про особливості проведення Дня Святого Валентина в Японії. Коли  робили з кольорового паперу святкову упаковку для своїх шоколадних подарунків, вони слухали розповідь про класичну японську поезію, слухали ліричні вірші видатних японських поетів, ознайомились з матеріалами мистецько - поетичної композиції до Дня Святого Валентина. В кожний подарунок вкладався маленький віршик  - зразок  високої японської любовної лірики. 




Немає коментарів:

Дописати коментар