пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

КАЛЕЙДОСКОП  КНИЖКОВИХ ПОЛИЧОК

Добрі. Теплі. Радісні.
Дуже затишна книжкова серія на поличках в нашій бібліотеці. Коли хочеться закутатися у плед, взяти горнятко запашної кави і на десять хвилин поринути у казку візьміть книгу із запропонованої серії і повірте, все буде добре. Сучасні українські автори об’єдналися, щоб разом дарувати радість і тепло. Ці збірки, це один із вимірів літератури, коли читання зміцнює відчуття захищеності і світ навколо нас стає теплішим і позитивнішим. Добрі історії, Теплі історії, П’ять зірок – це серії книг, які можуть не лише надихати, а й змінювати життя. Це збірки – про наше життя, яке триває і дуже залежить від нашого з вами ставлення до світу, до людей, до самих себе. Герої цих оповідок – прості жителі звичайних містечок, вони щирі й справедливі! 


Серія «Автографи часу» - це біографічна проза про видатних людей минулого і сучасності, заснована у 2007 році. Це серія про тих, чиї життя і творчість – непідвладна часові цінність. Література відноситься до жанру літературного портрету, який має свою історію. Кожна книга дозволяє «зазирнути в душу»  митця, віднайти те, що пов’язує майстра слова з його героями.



В. Врублевська «ШАРІТКА З РУНГУ» - біографічний роман про Ольгу Кобилянську, про її любов, мрії, рідних, друзів.





С. Процюк «ТРОЯНДА РИТУАЛЬНОГО БОЛЮ» - психобіографічний роман про Василя Стефаника є історією загадкового світу і харизми.





С. Процюк «МАСКИ ОПАДАЮТЬ ПОВІЛЬНО» - роман про Володимира Винниченка, його життя, про пристрасні мученицькі і болючі пошуки власної сутності у творчості, громадській діяльності, любовних історіях.




С. Процюк «ЧОРНЕ ЯБЛУКО» - це роман про Архипа Тесленка і його драматично-зворушливу історію платонічного кохання.





В. Єшкілєв «УСІ КУТИ ТРИКУТНИКА» - апокриф мандрів Григорія Сковороди, якого вабили пригоди, містичні вчення, таємні знання.






Б. Редінг «БЕЗУМЦІ» - роман про таємниче кохання і драму двох людей – Михайла Коцюбинського та Олександри Аплаксіної.


Р. Горак «КРОВ НА ЧОРНІЙ РІЛЛІ» - есе-біографія Василя Стефаника – Володаря дум селянських, Мужицького Бетховена…Великого страдника…




Серія «Життя видатних дітей» розрахована на дітей дошкільного віку, учнів молодших класів та їхніх батьків, для розумників і майбутніх першовідкривачів. Це книги для тих, хто мріє і прагне стати відомим. Кожний автор дає нам змогу зазирнути в дитинство людей, імена яких залишаються символами свого часу. Адже дитинство завжди сповнене пригод і несподіванок. І тому геніальні історії із цієї серії допоможуть вам і вашій дитині виявити саме той неповторний талант, щоби стати відомою особистістю. При цьому слід сумлінно працювати, розвивати свій талант та рішучу волю вже тепер – у юному віці. Серія пропонує знайомство з непересічними особистостями, що стали відомими завдяки впевненості в собі й прагненню до перемог, навіть коли перші кроки до неї були зовсім не легкими.



Книжкова серія «Карта світу» , яку видавництво «Фоліо» розпочало в 2010, пропонує познайомитися з кращими зразками сучасної європейської та світової прози кінця ХХ – поч. ХХІ ст..в українському перекладі. Тут представлені письменники з різних куточків світу, а об’єднує, їх успіх на Батьківщині. Кожний читач віднайде твір, який йому до вподоби за жанром, викладом, будовою.



«Englih Library» книжкова серія, яка заснована 2014 року включає твори англійських і американських письменників українською мовою у невеликому форматі. Книги різні за жанром.



 «Ліки від нудьги» книжкова серія, яка видається з 2001 року. Серію представляють сучасні зарубіжні твори: детективи, пригоди, трилери. Деякі автори, які давно відомі в своїх країнах, завдяки цій серії стали відомі і нам. І тепер у нас є можливість прочитати культові романи.






Немає коментарів:

Дописати коментар