пʼятницю, 15 березня 2019 р.


Тиждень відкритого Уряду. Будь активним громадянином.

Тиждень Відкритого Уряду в Україні проходить з Міжнародній Ініціативи Партнерства «Відкритий Уряд». Заходи тижня спрямовані на розвиток демократії, забезпечення доступу до публічній інформації, впровадження електронної демократії, підвищення якості надання адміністративних та соціальних послу, активізувати участь громадкості в формуванні і реалізації державної політики.


 

В рамках Тижня відкритого Уряду старшокласники СШ № 69зустрілися з директором Центру вторинної безоплатної допомоги Бреусом Сергієм Михайловичем, який зауважив,  що ініціативи відкритого уряду спрямовані на підвищення прозорості діяльності державних структур, на то, щоб зробити владу більш керованою громадою. З учнями обговорювалось питання необхідності інституту держави для реалізації прав кожної людини. Також вони вчилися як практично отримувати потрібну публічну інформацію за допомогою мережі державних електронних сервісів, зокрема:Реєстром речових прав на нерухоме майно, реєстром боржників, електронною базою Пенсійного фонду України. 


Бібліотекар нагадав учням, що бібліотека є посередником між місцевою владою і громадою району, є осередком безкоштовного доступу до всіх інформаційних ресурсів. Що бібліотека надає послуги е-урядування через блог ЦБС . Фахівець з права зауважив на необхідності вивчати свої права вже зараз в молоді роки, щоб були спроможні завжди їх захистити...






Немає коментарів:

Дописати коментар