понеділок, 27 травня 2019 р.


     ІХ фестиваль «Книжковий Арсенал». Україна є книжковою державою.

У книжковому святі цього року приймає участь 150 видавництв України  та 30 інших країн. Програма традиційно включає цікаві зустрічі з письменниками, видавцями, автограф – сесії, презентації, спецпроекти, різні виставки, творчі активності для дітей. 








У фокусі фестивалю – тема співжиття, сусідства, партнерства, співробітництва у різних  вимірах: від сусідства мешканців будинку до міжнародних.


 
 

 Серед різних тематичних  заходів відбулася дискусія про Проект «Бібліотека майбутнього» - проект оновлення бібліотек Києва, який реалізується у місті за підтримки Департаменту КМДА з 2017 року. Мета проекту – перебудова бібліотек в місця розбудови громад суспільства, в простір для зібрання різних людей для спілкування, налагодження зв’язків, прийняття спільних планів,  для відпочинку, місць соціалізації, без зупинного розвитку без обмежень, місце, де комфортно і затишно  всім!. На зустрічі  завідувачка дитячої бібліотеки на Подолі розповіла про зміни, які відбулися в закладі в рамках проекту переоснащення столичних бібліотек. Це перша бібліотека нового зразку,  нового дизайну, сучасного оснащення,  нових принципів,  режиму та змісту роботи. В проекті «Бібліотека майбутнього» задіяні люди різних спеціальностей: будівельники, дизайнери, художники. На фестивалі демонструвався простір бібліотеки майбутнього, який об’єднує різні тематичні локації на різних рівнях – поверхах, де навчаються, читають, відпочивають, спілкуються…  Де об’єднані тихі  та голосні зони. В зв’язку з децентралізацією у бібліотек будуть нові функції  та призначення:просвітницькі, інформаційні, провадження бібліотечних інновацій, майданчик суспільних комунікацій.






Немає коментарів:

Дописати коментар