четвер, 9 липня 2020 р.


Троянда – королева всіх квітів!


Вона Квітка серед всіх квітів. Про неї складають легенди, пишуть вірші і малюють неперевершені картини. Пелюстками троянд прикрашають найромантичніше побачення, а ще вони використовуються в парфумерії, косметології, медицині і кулінарії. Троянди є на всіх клумбах міста і квітниках на присадибних ділянках. Велика колекція цих квітів є в ботанічних садах України, а в Черкасах є Долина Троянд – парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва. Її красою захоплюються і ненавидять її колючки. І тому вона радує і ранить одночасно. Але троянда все ж залишається символом любові та пристрасті. Вона також була емблемою грецької богині кохання Афродити (Венери). 



Зараз саме час, коли троянди квітують вповну. Її кольори часом є фантастичні: від ніжно білих і аж до чорних. І от кожний колір – це квіткова символіка. От наприклад: білі троянди – це чистота і яскравість; червоні – виражають любов, пристрасть і є символом давньої любові, а фіолетові розкажуть про любов, що спалахнула з першого погляду; рожеві троянди – це витонченість, елегантність, вишуканість; жовтий колір – колір свободи і енергії; зелені тони означають достаток, плодючість, щедрість і так далі. Тож даруйте своїм рідним квіти, будь які квіти і будь коли. Просто так. 



А в книжковому фонді Ви віднайдете корисну літературу про вирощування і догляд за квітами, щемливі вірші про троянди і просто хорошу прозу з неколючими колючками.  



  















Немає коментарів:

Дописати коментар