неділю, 27 вересня 2020 р.

 Малі міста — великі враження

 Садиба родини Блонських


 Вовнянка — невелике село в Полтавській області, на трасі Київ-Харків. Колись тут розводили овець, тому селище назвали Вовнянкою. Річка  в селі теж Вовнянка. Селищна громада зарибила ставок, яким користуються  не тільки місцеві рибалки. А літом прилітають качки, лебеді. Нажаль, в селі закрили школу, багато хат пустують. Але життя продовжується і відроджується  силами місцевої громади і …  нових мешканців . Пять років тому у селі зявилась молода родина переселенців зі Сходу. Купила будинок. Треба було годувати родину, народилась друга дитина вже тут на Полтавщині. Олександр і Марина Блонські вирішили зайнятися  крафтовим сироварінням. Вибір допоміг зробити професійний досвід  шеф-кухаря Олександра. Збудували приміщення для кіз,  маленький цех сироварні. Потім дегустаційний зал, під ним — сховище для дозрівання сиру.



 Поки що Марина і Олександр виробляють 8 видів сирів. Пробують, експериментують   з  новими  рецептами. Сьогодні вас привітно зустрінуть Марина і маленька Злата.

 Дівчинка дуже полюбляє розповідати гостям про ферму, покаже симпатичних кізочек. У кожної з них є своє імя. Особливо полюбляє увагу і ласку «блондинка» Снєжка.  Але головний  у стаді - племінний  красень — козел Кузмич. 



Після знайомства з родиною з 32 дійних кіз, 30 козенят,  господарі пригостять вас «сирною тарілкою», йогуртом, компотом. Після дегустації можна вибрати для себе або в подарунок друзям той сир, який вам найбільше сподобався.

У планах на майбутнє у родини Блонських розширення ферми, організація екскурсій, відкриття будинку для гостей, ресторану,  організація  роботи  дегустаційного залу і сховища для дозрівання сиру, розширення асортименту продукції. Гості зможуть самі приготувати сир і він буде зберігатися і дозрівати 3-6 місяців за вашим бажанням. Це буде - екоферма з гастрономічним направленням.

Знайомство з Мариною, Олександром, маленькими Златою і Володимиром, їх великою козячою родиною залишає дуже тепле приємне враження і гарний настрій,   надію на покращення нашого життя, майбутнє  наших дітей…

Бажаємо виконання всіх задумів і планів молодій родині  на новому місці. Хай їх справа розвивається і процвітає. До зустрічі у селі Вовнянка в садибі Блонських!

Немає коментарів:

Дописати коментар