четвер, 3 вересня 2020 р.


Наталка Поклад. Поетеса від українського неба і української землі.



Бібліотека запросила до себе Наталку Поклад - відому поетку, лауреатку багатьох літературних премій, авторку поетичних збірок для дорослих і дітей, публіцистичних статей, прозових творів, нашу партнерку по співпраці, нашу сусідку - привітати її з днем народження, разом з нею передивитися цікаві матеріали виставки, яку бібліотека оформила до цієї події. Наталка Іванівна звернула увагу на старі літературні журнали, де друкувались її вірші. На окремі свої  статті, фотографії, які збирала і зберегла бібліотека. За чашечкою чаю згадували наші спільні творчі заходи, обговорювали питання сучасного стану читання книг підлітками, як його можна  змінити







«Поетеса великого національного болю. Ми й досі не усвідомлюємо при світі якого великого таланту живемо й творимо. Ліричний талант поетеси давно переріс наші найвищі літературні відзнаки і досі не поцінований по-справжньому», - вважає Н.Ткаченко.


«Вона –самодостатня планета в духовному космосі. Вона несе на своєму знамені глибинно слов’янське. Суто українські ознаки за формою –« поетом можеш і не буть», - Борис Олійник про Наталку Поклад у попередньому слові до збірки поетки «Німбом золотим».

«Знаю: головне – це чути час, біля своїх святинь на чатах стати!» - Н.Поклад



Немає коментарів:

Дописати коментар