вівторок, 25 серпня 2020 р.


«Життя – це виклик. Прийми його»
                                                                                                                                                                                                  ( МатиТереза)

Присвятити все життя допомоги тим, хто потребує її:  тяжко хворим, безпритульним, покинутим дітям, всім нужденним  вважала для себе сенсом існування  ще дівчинкою Агнес з Калькутти - відома у всьому світі своєю благодійною діяльністю  Мати Тереза. В 18 років вона покинула рідну домівку і стала сестрою місіонерської організації.
Вона вже тоді була впевнена, що хворих можна вилікувати, голодних - нагодувати, безпритульним знайти оселю житло. Нужденні, відчувши турботу, стануть щасливими.
Тому Мати Тереза засновує Орден сестер милосердя - Орден місіонерок любові, яка об’єднала 4,5 тис. сестер з 133 країн світу.  Організація використовувала тільки благодійну допомогу, збирали ліки, їжу, одяг по домівках. Сестер навчали 9 років. Вони не повинні були  брати грошей. Зберігати емоційну рівновагу і обітницю служінню нужденним, дотримуватися бідності. Перший будинок для тяжкохворих і безпритульних з вулиць назвали «Чисте серце».  У 1955 році був заснований  перший притулок для покинутих дітей –«Будинок діток». Мати Тереза стала матерю для тисячі дітей, яких вона лікувала, навчала, знайшла багатьом хороші нові родини в різних країнах світу.


Діяльність матері Терези була визнана Ватиканом. Подароване Папою Римським дороге авто продала, щоб заснувати новий лікувальний заклад.
У 1979 році калькуттська черниця отримала Нобелівську премію миру, всю вклала в свою місію. У 2003 році через 6 років після смерті Папа Павло 11 була проголосив її блаженною.


Мати Тереза відвідала Київ в 1986 році після вибуху на ЧАЄС. Відкрила  будинок своєї місії – The Crucifixion- по вул. Гвардійській, 2-а, де сестри працюють з любов’ю до людей, служать найбіднішим з бідних, даючи кожному щиросердечну допомогу. Готують їжу і тричі на тиждень кормлять бездомних. Роздають одяг та інші речі нужденним, відвідують одиноких людей похилого віку,  безпритульних  на вокзалах, вулицях.


Мати Тереза жила за своїми   заповідями і закликала всіх  завжди допомагати тим, хто потребує цього, ділитися найкращим  і бути щасливими. «Віддавайте світові найкраще, що у вас є. Поширюйте любов всюди, куди ви йдете» - заповідала людям Мати Тереза.


Немає коментарів:

Дописати коментар