четвер, 20 серпня 2020 р.


«На землі, на рідній…»
Григорію Гусейнову – 70!


У 2006 році за художньо - документальний життєпис «Господні зерна» українському письменнику була присуджена літературна премія імені Т.Шевченка. Десять томів твору про долю України упродовж останніх віків, про її громадських і культурних видатних діячів, про її вчених, письменників, музикантів, військових, художників… Документальність і художність – дві нерозривно пов’язані складові  «Господніх зерен». Це книга про тих, хто сіяв на нашій українській землі  зерна Добра і Краси. 
Автор цієї праці - Григорий Гусейнов – український письменник, журналіст українсько-азербайджанського походження, редактор літературного часопису «Кур’єр Кривбасу». Член НСПУ з 1996 року. З 2006 року є членом Комітету з Національної премії ім. Т.Шевченка.



Він автор багатьох прозових  книжок: «Незаймані сніги», «Чаша ювеліра Карла Фаберже», «Станційні пасторалі», «На землі на рідній» - 8 томів, «Господні зерна» - 10 томів, «Сповідь дитинства», «Друга соната», «Тіні забутого парку», «Між часом і морем», «Принцеси революції». Твір «Одіссея Шкіпера та Чугайстра» отримав у 2015 році премію імені В.Шевчука.








Письменник підготував  до друку антологію поезії «Крицевий край» в трьох книгах. Зібрав народні оповідання, приказки про минуле Придніпров’я  у  тритомнику. «На землі на рідній.  Легенди та приказки  Криворіжжя». «Вітер зі Сходу» - нова книга автора. Вона продовжує серію біографічних  розповідей,  присвячених людям з нелегкою долею.
Г.Гусейнов є лауреатом багатьох літературних премій: І.Огієнка, В.Ястребова, В.Винниченка, В.Підмогільного, В.Стуса.
Бажаємо майстру пера нових авторських відкриттів, нових публікацій, нових прихильників своєї творчості.

Немає коментарів:

Дописати коментар