середу, 14 квітня 2021 р.

 

ЕКОПРОСВІТНИЦТВО - НАШЕ ПОКЛИКАННЯ!

Екологічні організації України

Інфоцентр  по зміні клімату «Кліматінфо».

Активні молоді люди об’єдналися разом з метою інформації про загрозу глобальних кліматичних змін і попередження цих змін і наслідків. Ця організація є учасницею Міжнародного екоруху «350.оrg”,  яке постійно ініціює практичні та інформаційні екопроекти по всій Україні. Кліматичний рух – це об’єднання екоактивистів, які розповідають про зелені технології, результати нових досліджень. Організація проводить різні тренінги, лекції, конференції по темі зміни клімату. До діяльності організації може приєднатися кожен небайдужий.

Український екологічний клуб «Зелена Хвиля».

Був створений випускниками Києво -Могилянської академії. Учасників клубу хвилюють три теми: змінення клімату на планеті, збереження біорізноманіття та екологічна відповідальність бізнесу. Це платформа для небайдужих людей. Гасло організації  – «Розвивайся, зберігаючи природу!». Клуб займається екоосвітою різних верст населення, реалізує різні проекти, проводить тренінги, екошколи, конференції. Розроблена екостежка «Журавлинка» в Міжрічинському ландшафтному парку.


«Зробимо Україну чистою» - громадська ініціатива стартувала в 2009 році. В 2011році в акції «ЗУЧ!» прийняло участь 22 тис.людей по всій країні. Учасники організації впевнені, якщо людина хоча б раз прибирала свій двір, міський парк вже ніколи не буде смітити … Члени громадського об’єднання «ЗУЧ» не тільки збирають сміття, вони його сортують і здають  для  переробки. Вони вчать людей сортувати бітове сміття вдома, здавати старі батарейки, скло, папір… Це добра справа для всіх людей, країни, здоров’я людей і природи.

Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86» створена молодими мамами, яких турбує вплив наслідків аварії на ЧАЄС на здоров’я їх дітей. Напрямок діяльності – екологизація і екологічна демократія, хімічна небезпека, якість питної води і доступність санітарії. Голова організації впевнена, що негативний вплив забрудненого довкілля на здоров’я людей має стати головним аргументом на користь інтеграції екологічних інтересів у політику, управління, ведення бізнесу господарювання.

В діяльності за збереження природи необхідно об’єднання громадських організацій, органів  влади всіх рівнів, бізнесу медіа і всім  небайдужим…

Приєднуйся і ТИ!


День довкілля  в календарі повинен нагадати всім нам, хто живе на цій планеті про вкрай необхідне дбайливе ставлення до природи, яка є нашим середовищем існування, дає людям, всьому живому повітря, воду, продукти харчування, різні ресурси, а ще здоров’я фізичне і духовне, насолоду, радість, яскраві барви життя, які неможливо виміряти чи оцінити…

Це привід серйозно замислитися кожному, що він може зробити для збереження довкілля для наших нащадків, тому що земляни увійшли в "еру руйнування свого навколишнього середовища". 




Немає коментарів:

Дописати коментар