вівторок, 6 червня 2023 р.

 Презентація-пересторога

Творча зустріч з Олександрою Шаповал


Цьогорічний навчальний рік добіг кінця. Як і для всієї країни, він був вкрай складним, нажаль, дуже часто – трагічним. Зруйновані школи, багато в кого  з родини хтось на фронті, хтось отримав жахливу звістку – так починається  військове канікулярне літо наших школяриків. Вкрай важливим і практичним є комікс родини Шаповал -  Олександри і Юрія для молодших школярів про те, як себе поводити під час воєнних дій. 

Після майже щоденних тривожних ночей повітряної тривоги в країні так необхідно зберегти здоровою психіку наших дітей, правильно розповідати їм про війну і про те, як треба поводитись під час повітряної тривоги, що знати і пам’ятати малечі при евакуації. Популярно, оптимістично, з чудовими малюнками і текстом - книжка дає поради дітям і їх батькам. 

 В коміксі використані автобіографічні моменти, бо народився задум в Німеччині, куди довелося  виїхати на початку вторгнення. Дітям легше сприймати образи привабливих звіряток з українськими іменами щоб засвоїти важливу інформацію. Це була не тільки презентація, скоріше бесіда–застереження, намагання убезпечити дітей від потенційних смертельних загроз, вселити в них впевненість в нашій перемозі, в сили добра, які завжди подолають зло. 


Безліч питань, які задавали діти авторці, свідчить про зацікавленість і необхідність цього коміксу і цієї зустрічі. 


Наші діти йдуть на канікули! Хай попри все, у них буде сонячне літо і безпечний відпочинок, який кожного дня їм і нам дарують наші ангели охоронці мужні воїни ЗСУ.






Немає коментарів:

Дописати коментар