вівторок, 25 липня 2023 р.

 

«День Державності – день об’єднання єдиною великою ідеєю»

Що таке День Державності? Цей день запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення. Адже початки Української держави своїм корінням сягають сивої давнини і засвідчуються першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва. Отже, український народ протягом кількох століть мав свою державність, відстоював її, боровся і бореться за її відродження та збереження щоб протидіяти російській дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів.

Вже Київська Русь в IXXIII ст. об’єднувала фактично усіх східних слов’ян і була однією з найбільших держав середньовічної Європи. А у стосунках з іншими країнами вона виступала як повноправний суб’єкт міжнародних відносин, що свідчило про її повну державну незалежність.

Шлях України до національної державності був довгим і нелегким. Ми, українці, добре усвідомлюємо, що саме становлення державності ніде і ніколи не було швидким, легким і безболісним. 


Утворення Галицько-Волинської держави; Запорозька Січ – зародок козацької держави; побудова Богданом Хмельницьким Української держави; боротьба гетьманів за збереження самостійності України; Українська Гетьманська держава; Українська державність у період тоталітарно-репресивного режиму; Україна на шляху до суверенітету та державної незалежності; Україна в час неймовірно жорстокої війни…

Але після всього, що пройшов наш народ, після боротьби за державність, українці ніколи і нікому не віддадуть своєї країни, своєї незалежності. Бо саме сьогодні ми нарешті маємо національну єдність.



Немає коментарів:

Дописати коментар