четвер, 29 жовтня 2020 р.

НАШ ОБОВ'ЯЗОК –ПАМ’ЯТАТИ!

До Дня визволення України

від німецьких загарбників в 1944 році

  Щорічно 28 жовтня згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року   відзначається визволення України від фашистських загарбників. Це - день вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні.


Бібліотека підготувала тематичну книжкову  виставку «Літопис боротьби і мужності», яка починається книгами пам’яті: «Книга пам’яті України 1941-1945. Безсмертя», «Подвиг на віки. Місто-герой Київ», «Книга пошани України», «Книга пам’яті воїнів - євреїв, загиблих під час Великої Вітчизняної війни. 1941-1945 Київ», «Архіви окупації 1941-1944», які звеличують визволителів України, зберігають імена загиблих і тих, хто пройшов війну і повернувся живим, звитяжців героїчної праці в тилу. Бібліотекарка представила  книжки О.Довженка, А.Некрасова, А.Кузнецова, Д.Малакова – авторів-учасників подій Другої світової війни. Також старшокласники були ознайомлені з новим поглядом на війну- книгами сучасних українських авторів: М.Матіос, Ю.Винничука, В.Пеунова, В.Терна, В.Ляшенка.   Інформаційний стенд розповідав про найважливіші події і головні військові операції визволення, про героїв-українців: О.Матросова, О.Береста, І.Кожедуба, К.Зеленко, Є.Завалій, П.Дмитрука, В.Гризодубову, М.Щербаченко та інших. Після огляду книжково-ілюстративної виставки  для старшокласників була проведена історична вікторина на тему визволення України. Приємно відзначити, що школярі виявили добрі  знання  історичних подій в Україні.




Ми всі, особливо молодь, повинні пам’ятати  жахливі факти Другої світової війни, пам’ятати імена ветеранів-героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від ворога. У віках буде жити жива пам'ять про неоцінений внесок українців у спільну перемогу у страшній  війні. Вони завжди будуть прикладом мужності, відваги, жертовності і любові до Батьківщини.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар