четвер, 7 жовтня 2021 р.

 

НАШ ДІМ СОНЯЧНА СИСТЕМА

Старшокласники  навчально-реабілітаційного  центру №17 «збирали» сонячну систему на планшеті в бібліотеці. Згадували цікаві факти про кожну планету. Знайомилися з книгами космічної тематики фонду бібліотеки.




Згадали імена вчених, які відкривали, вивчали  зірки, планети. Наприклад, Птолемея і М.Коперника, їх вчення про устрій Всесвіту. А ще Галілея, Кеплера,  І.Ньютона. Українських вчених: Ю. Дрогобича, С.Корольова, Ю.Кондратюка, В.Глушко, М.Янгеля, В.Челомея, які зробили внесок в розвиток космічної галузі, підкорення космосу.


Знайшли на карті зіркового неба малу планету «Україна». Ще учні дізналися, що чотири сотні об’єктів в космічному просторі нагадують про Україну. Це імена видатних  людей, міст, історичних подій: кратер Т.Шевченка на Меркурії., на Венері – кратер імені астронома  З.Аксентьевої, на Марсі – М.Барабашова, імена назв міст Євпаторії, Фастова. На Місяці – імена Ю.Кондратюка, С.Корольова, В.Вернадського… Є мала планета «Київ». Астероїди: Одеса, Полтава, Херсон. Увічнені  у космосі  імена Шевченка – «Кобзар», Франка –«Каменяр», Сковороди, Гоголя, Довженка…



Учні  дізналися  про міжнародні космічні проекти за участі України. Ми маємо всі підстави пишатися українськими досягненнями в космічній сфері.

Немає коментарів:

Дописати коментар