вівторок, 19 жовтня 2021 р.

 

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЛЮДИНИ

в Україні відзначатимуть щорічно 19 жовтня згідно Постанови ВР від 16.07.2021.

Одночасно це день вшанування пам’яті видатної особистості, вченого-економіста, громадського діяча, благодійника, засновника фонду «Молодь змінить Україну», автора «Декларації відповідальності людини», Богдана Гаврилишина.

Мета заходів цього дня: надати нове суспільне значення  та переосмислення в думках сучасної людини, яка повинна брати на себе відповідальність на всіх рівнях життя.

У 2014 році Б.Гаврилишин створив змістовний та лаконічний документ з 15 пунктів, де відображені різні рівні відповідальності, які можуть стати дороговказом до більш демократичного, інклюзивного та ефективного суспільства з точки зору гуманістичних ідей.

Бібліотека спільно з Правобережним Київським міським центром з надання вторинної правової допомоги провели дискусійний семінар  зі старшокласниками СШ №64 на тему «Соціальна відповідальність людини і громадянина». Директор Центру Сергій Михайлович Бреус проінформував учнів про впровадження з цього року  Всеукраїнського дня відповідальності людини, про «Декларацію». Старшокласники і присутні вчителі приймали активну участь в обговорені документу,  приймали рішення в модульованих  життєвих ситуаціях юристом, які повинні  бути дуже відповідальними  відносно самого себе  та   інших людей. Виступаючий говорив про значення держави у захисті конституційних прав кожної людини, але й про відповідальність кожного за свої думки і  вчинки,  за своє життя, близьких, друзів, суспільства, країни, майбутніх поколінь, «бути свідомою частиною всієї світової спільноти», як пропонує Богдан Гаврилишин – автор «Декларації відповідальності людини».



«Фонд родини Богдана Гаврилишина ініціює просування ідеї встановлення Міжнародного Дня відповідальності людини».




Бібліотека розмістила інформацію до Дня відповідальності людини і Дня вшанування пам’яті Богдана Гаврилишина на стенді в школі, у вітрині бібліотеки, також роздавала інформацію учням, вчителям, перехожим на вулиці та  своїм відвідувачам. Бібліотеку  прикрашали хризантеми – улюблені квіти видатного українця,  95-річчя якого відзначається сьогодні.


Немає коментарів:

Дописати коментар