пʼятницю, 20 листопада 2020 р.

 

. Дитина у центрі Всесвіту.



20 листопада відзначається Всесвітній день дитини. В цей день була прийнята Конвенція  ООН про права дітей. Основна ідея якої полягає у найкращому забезпеченні інтересів дитини. Положення документу зводяться до 4 основних вимог: виживання, розвиток,захист і забезпечення активної участі в житті суспільства. Головний принцип, який проголошує Конвенція – визначення дитини повноправною і повноцінною особистістю.

Тому Бібліотека запропонувала школярам  СШ № 64- маленьким громадянам - творчими засобами висловити розуміння  своїх прав ,  основного гасла  цього Дня:  свято дитячої радості, благополуччя , світового взаєморозуміння і братерства.

Також бібліотекарі і співробітники Правобережного центру з надання безоплатної правової допомоги розповідали  школярам і їх батькам про окремі статті Конвенції, поширювали інформаційні матеріали – правові орієнтири: «Твої права -  твій надійний захист», «Протидія домашньому насильству», «Допомога малозабезпеченим сім’ям», дарували повітряні кульки, прапорці та ланцюжки.


Дякуємо всім за активну участь в творчій акції.Вітаємо зі святом і приєднуємось до втілення ідей  Конвенції про права дитини в  життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар