вівторок, 17 листопада 2020 р.

 

ҐУДЗИК СЬОГОДНІ І НАЗАВЖДИ

Всесвітній День ґудзиків був заснований американською  організацією  NATIONAL BUTTON SOCIETY  в 1938 році. Сьогодні  існують  великі колекції унікальних екземплярів ґудзиків у США, Чехії, Польщі, Швеції.  Ґудзику встановлюють пам’ятники. Цей знаходиться у Києві.

Ми вже давно не помічаємо, яким важливим елемент нашого одягу є ґудзик.

Колись ґудзики були прикрасою, амулетом, і навіть, елементом розкоші, він виконував декоративну та інформативну функцію. До недавна  жінки збирали ґудзики не для колекції, а з практичною метою. Тому що не завжди в крамниці можна було знайти потрібні ґудзики для нового вбрання.

Напередодні Дня ґудзика ми звернулись з проханням до наших користувачок - подарувати ґудзики зі своїх «запасів». Молодші учні СШ №64  використали їх для творчих композицій.  Діток ми пригостили  солодощами. Учителька класу Ілона Станіславівна отримала головну нагороду – медаль – великий  ґудзик на згадку про нашу творчу співпрацю.




В цей день прийнято дарувати один одному ґудзик на щастя, на удачу. Відвідувачі бібліотеки могли вибрати для себе ґудзик, а також зробити свою  композицію і проявити творчу фантазію.



Немає коментарів:

Дописати коментар