четвер, 1 червня 2017 р.

Подарунок Паустовському –
творчий фестиваль, який був присвячений 125-річчю від дня народження К.Паустовського, видатного київського письменника, відбувся в школі-гімназії № 135, де з 2013 року діє музей письменника, де вчився його брат Борис. 




На заході були присутні Чайка Г.В. – нащадок родини Паустовських, Артамонова Л.М. – представник родини Артамонових-Пасільських – ініціаторів та творців музею, письменник, член редколегії журналу «Райдуга» Черепанов С.Ю, прихильники творчості К.Паустовського.



 Програма фестивалю включала творчий конкурс учнів (наукові роботи по творчості письменника, малюнки-ілюстрації текстів К.Паустовського), концерт-конкурс школярів, екскурсія по музею для гостей.



 






 На заході відчувалась незрима присутність письменника, панувала атмосфера світлої радості, свята творчості й літератури. Приємно вразило емоційне одкровення, зацікавленість учнів – учасників фестивалю. Спасибі всім вчителям і учням за чудову організацію та проведення ювілею К.Паустовського.




« Він володів рідкісним даром - усіх навколо себе олюднювати» - тематичний перегляд оформлений  в бібліотеці до 125-річчя від дня народження київського письменника  Костянтина Паустовського, якій писав « Я москвич за народженням, але киянин у душі. Я виріс в Україні. Мої рідні з боку батька говорили тільки українською. З дитинства я любив співучу, гнучку,легку, багату образами й інтонаціями українську мову..». Пращуром родини письменника був славетний український гетьман Петро Конашевич- Сагайдачний. Протягом багатьох років Паустовський товаришував з Ю.Смоличем, М. Рильським, спілкувався з О.Вишнею, писав про М. Булгакова, О.Довженка,Ю.Яновського. В 1968 році одна з вулиць Солом’янського району була названа іменем К.Паустовського. Письменник 25 років жив у Києві. Його повісті « Далекі роки», « Неспокійна юність», « Початок невідомого віку» присвячені цьому періоду. Паустовський писав : « Література вчить людину бути людиною. Ми ( письменники) повинні, скільки стане сил, намагатися вписати бодай одну сторінку, бодай один рядок у цей Головний Молитовник Людства, який називається ЛІТЕРАТУРА».



P.S. Увага! Ініціативна група музею К.Паустовського запропонувала ідею надання ім’ям  Паустовського для нової назви нашої бібліотеки. Підстави для цього можна знайти на блозі бібліотеки або в бібліотеці. Нам цікава Ваша думка з цього приводу. Запрошуємо всіх зацікавлених взяти участь в обговоренні.



Немає коментарів:

Дописати коментар