четвер, 26 вересня 2019 р.


Моя професія

В рамках програми співпраці з КМЦЗ в бібліотеці відбулася чергова зустріч  старшокласників СШ №64 з заступник директора Солом’янської філії міського центру зайнятості Арапіною  Дарією Дмитрівною. Учні дізналися, що зараз налічується 500 тис. професій. І правильно зробити вибір свого професійного шляху на все життя, це обрати щасливу долю. Представниця центру обговорювала з учнями причини неправильного вибору професії, кроки, які  треба зробити, щоб обрати дійсно свою справу, свій фах. Старшокласникам  було запропоновано пройти професійний тест  у КМЦЗ «Моя професія» з  метою виявлення своїх здібностей, нахилів, рівня IQ  для  усвідомленого  вибору професії. Велася  розмова про популярні, забуті, екстримальні, престижні та професії, які завжди  потрібні в суспільстві.  Розбиралася формула «Хочу. Можу. Треба».



З матеріалів книжкового тематичного перегляду учні могли  познайомитися з професіями, в яких вони чомусь мало обізнані, але які дуже затребувані сучасним суспільством і мають перспективи розквіту в Україні: готельне   господарство, туристичний та ресторанний бізнес, реклама, міжнародні політичні та економічні відносини, соціальна педагогіка, спортивна медицина, паблік  рилейшнз  та інші.


Використана література:
-К.Корсак «Вища освіта і Болонський процес»,Київ -2009;
-А.Мартиненко «Міжнародні відносини», киїі,2007;
-«Соціальна педагогіка», Київ, 2008
-О.Моргунець «Менеджмент у сфері послуг»,Київ, 2012;
-М.Мальська « Туристичний бізнес», Київ, 2008;
-В.Архіпов «Організація ресторанного господарства»,Київ, 2007;
- С.Байлик « Гостиничное хазяйство», Да Кор, ВИРА –Р, 2003;
-Т.»Основи туристичної діяльності»,Київ, Грамота, 2008;
- І.Школа «Менеджмент туристичної індустрії», ХХІ Книги, 2005;
-В.Бебик « Інформаційно-комунікаційний менеджмент у глобальному суспільстві: психологія, технології, техника паблік рилейшнз»,Київ, 2005;
-Г.Владимирська «Реклама»,Київ, Кондор, 20064
-Г. Почепчов «Паблік рилейшнз».Київ, Знання, 2006.


Немає коментарів:

Дописати коментар