пʼятницю, 27 вересня 2019 р.


Зупинимо булінг разом.


Вересневий Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу в рамках право просвітницького проекту Міністерства юстиції «Я маю право» почався в школах флешмобом. 

Програма акції включає уроки по обговоренню проблем булінгу у класах, правові заходи, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення цькування та формування в суспільстві небайдужості до проблем булінгу.

Свою бесіду з учнями 8 класу СШ № 64 керівник Правобережного київського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Михайлович Бреус почав з розповіді про відомих людей: Джамалу, Д.Шурова, Леонардо ді Капріо, Дж.Клуні, ДЖ.Робертс та інших, які відкрито зізналися про те, що піддавалися цькуванню та знущанню у своєму житті. Він зазначив, що обов'язковою умовою боротьби з проявами булінгу є не замовчування, не ігнорування, а відкрите публічне обговорення і осудження таких фактів.
Учні ілюстрували випадки булінгу своїми малюнками, потім обговорювали різні прояви цькування, встановлювали об'єкти, ролі учасників булінгу. Всі приймали активну участь в правовій вікторині і отримували корисні призи.
Юрист проінформував школярів про відповідальність за вчинення приниження, фізичного чи морального, іншої особи. Про відповідальність за їх вчинки батьків та директора школи.

Також правозахисник інформував учнів про телефони служби безоплатної правової допомоги - 0800213103, та телефон психологічної підтримки громадської організації Ла Страда в Україні - 116021, за якими вони завжди можуть отримати необхідну їм консультацію та правову допомогу.






Немає коментарів:

Дописати коментар