четвер, 26 вересня 2019 р.


Яскрава палітра життя Пітера Пауля Рубенса.

Одним  із основних завдань, які стояли і стоять перед бібліотекою у співпраці з реабілітаційним центром, є допомога його відвідувачам відновити віру у власті можливості і сили. Саме тому ми спільно з працівниками центру обираємо для бесід розповіді про людей, які попри всі життєві перешкоди,  торували свій особливий життєвий шлях. Одним із яскравих прикладів життєлюбства і працьовитості був Пітер Пауль Рубенс. Полювання на відьом, релігійні війни, контрреформація – епоха в яку жив Рубенс. Не можна сказати, що тільки собі він завдячує колосальній славі і матеріальному достатку. Потужним підґрунтям була блискуча освіта та правильне виховання, які дали йому батьки. Тим не менше з 21 року він самостійно будував свою кар’єру  в Італії, Іспанії, Франціїї та у рідній Фландріїї. Рубенс не втомлювався вчитися не тільки живопису, він освоював техніку офорту, створював ескізи для гобеленів, багато читав, знав 6 мов.


Рубенс проявив себе в історичному живописі, в картинах на релігійну тематику, у жанрі портрету, пейзажу та декоративного живопису. Каталог його робіт налічує більше 1400 одиниць. Особистість Рубенса настільки багатогранна, а його творчий спадок настільки великий, що для того щоб бодай  стисло все висвітлити потрібен був певний час. До того ж слухачі весь час ставили питання, і це також продовжувало бесіду-спілкування.


 В цілому, захід тривав більше двох годин. Весь цей час увага слухачів не губилась, а кількість питань свідчила про зацікавленість інформацією. Кожного разу приємно вражає ерудованість публіки і щира вдячність за спілкування. Найкращою нагородою є те, що основне питання, яке лунало після закінчення лекції – а коли буде наступна зустріч? 



2 коментарі:

  1. Ирина Леонидовна, Ирина Михайловна, от имени всего Центра медико-социальной реабилитации благодарю Вас за то, что вы делаете! Мне каждый раз сложно точно передать словами то впечатление, которое вызывают наши встречи... Как точно отметила мама Клиента - Ирина Леонидовна профессионал своего дела, она не просто заинтересовывает публику, интерактивно работает с публикой, она подает материал оставаясь "за кадром". Это редкость в наше время и лично я благодарна за такую прекрасную возможность сотрудничества и опыта. Вы великолепны!

    ВідповістиВидалити
  2. И судя по публике - именно таких жизненных примеров им нехватает в жизни, поэтому лекции оказывают терапевтический эффект. Так же большое значение имеет то как Ирина Леонидовна ведет беседу с Клиентами - это именно то в чем они так нуждаются  - уважительное и интеллектуальное живое общение.

    ВідповістиВидалити