четвер, 26 березня 2020 р.


Зігріті родинним теплом.

  
Талант, як дорогоцінна перлина, зустрічається не часто. Талановиті родини – явище воістину унікальне.
У родині Проців художнім даром наділені і батьки – Іван і Оксана, і їх дочка – Вікторія. Кожен із членів родини по-своєму передає власний погляд на оточуючий світ. Об’єднує їх любов до краси і до людей. На картинах митців кожна деталь виписана з любов’ю і добротою. Особливе місце у їх картинах відведене жінці. Її сутність розкривається художниками по-різному:витончено, трепетно, весело.




Іван Проців народився 1958р. на Івано-Франківщині. Закінчив Львівський Інститут Прикладного і Декоративного Мистецтва. Працює викладачем в Академії мистецтв. Є членом Спілки Художників України. Заслужений діяч мистецтв України.




Художник є автором сучасного циклу графічних та живописних творів на історичну, традиційно-побутову тематику, чорнобильської трагедії. Його пензлю належать  великі ансамблі  з розписів на релігійну тему , іконостаси.



 До  творчого доробку майстра входять серії портретів: «Квітуча Україна»-жіночі образи в національних строях різних регіонів України; серія жиночих портретів - «Жінкі світу» зроблена  з вишуканої фантазією. Велика тема в творчості майстра - «Венеціанські портрети», образи якої опоетизовано- фантастично створені на реальності,зберігають вірність традиційним етичним цінностям і життю.



Оксана Проців народилася у 1961р. у Казахстані. Займається станковою графікою, живописом і іконописом. ЇЇ роботи знаходяться в галереях і приватних колекціях України, Польщі, Канади.








Вікторія Проців
 народилася у Львові у 1983р. Закінчила ЛАМ. Учасниця багатьох міжнародних виставок. ЇЇ роботи знаходяться в  в музеях, галереях та приватних колекціях України, Росії, Польщі, Німеччини, Голландії, Швеції, Італії, Канади, Америки, Китаю.
   


 


Творчий доробок  родини — це особливий світ яскравих художніх образів, який охоплює різні явища людського буття. Теми їх творчості ідеалістичні, легкі, обєднані гумором і позитивом. Картини родини Проців не можна забути. Вони зупиняють погляд і дорослих і дітей. Творчість мистецької родини увійшли помітною сторінкою в історію української культури.







Немає коментарів:

Дописати коментар