Без книг моє існування безцільно - Томас Джефферсон
День їстівної книги — дивовижне свято!
Цікавий факт. Виявляється, 1 квітня є не тільки всесвітнім Днем Дурня, а й Днем їстівної книги — Міжнародний
фестиваль їстівних книжок.
”Деякі книги потрібно спробувати, інші
проковтнути, а треті – розжувати”, -
казав сер Френсіс Бекон.
Схоже, деякі
люди сприйняли його слова буквально і
почали практикувати це регулярно раз
на рік. Фестиваль їстівної книги
проводиться 1квітня в різних країнах
світу. Він об’єднує видавців, письменників,
ілюстраторів, бібліотекарів і всіх
бажаючих любителів книг, які збираються,
щоб оцінити їх «поживну цінність».
Учасники створюють їстівні книги,
виставляють, обговорюють, фотографують,
а потім – з’їдають їх в той же день.
Вперше його організували Джудіт А.
Хоффберг і Беатріс Корн щоб відзначити
день народження французького кулінару
Жана Антельм Брілат-Саваріна (1755 –
1826), автора книги “Фізіологія смаку:
дотепна медитація на їжу”.
Згідно з
умовами, перерахованими на офіціальному
сайті фестивалю, всі їстівні книги
повинні бути «книжковими», тобто
нагадувати справжню книгу. Можна сказати,
що тут свіжі “книжки” розлітаються,
як гарячі пиріжки! Ідеї кондитерів і
кухарів не знають кордонів. День
відмічається у Франції, Італії, Австралії,
Індії, Японії, Мексики, Нідерландах.
Українська
книгарня “Смолоскип” оголосила акцію
до Дня Їстівної книги. На своєму сайті
вирішила підтримати традицію віртуально-
знижками на топ-5 не їстівних, зате
“найсмачніших” книжок про їжу та питво.
Немає коментарів:
Дописати коментар