суботу, 28 березня 2020 р.

Шановні слуги Мельпомени! Всі театральні діячі! 

Вітаємо вас із Всесвітнім днем театру. Міжнародний день вшанування театру як надбання культури і вшанування всіх робітників театру від театральних режисерів, акторів і сценографів до білетерів – всіх, хто причетний до створення дива-театральної вистави був заснований на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО в 1961 році. Це свято для тих, хто розуміє цінність і важливість театрального мистецтва. Театр є універсальною мовою спілкування людини з буттям. Він є осмисленням сьогодення, залишається надією гуманізму, дає людині шанс зберегти гідність, дає шанс на виживання. Всесвітній день театру не є державним святом і не є вихідним днем, але не заважає вважати його святом багатомільйонній армії театральних глядачів.



 Відомі далеко за межами України Ада Роговцева, Богдан Ступка, Анатолій Хостікоєв, сестри Наталя та Ольга Сумські, Рима Зюбіна, Ірма Вітовська-Ванца та інші видатні театральні актори сьогодення продовжують славетні здобутки видатних корифеїв української сцени: Леся Курбаса, Наталі Ужвій, Гната Юри.
 


 Нині в Україні щорічно відбувається низка міжнародних театральних фестивалів: «Золотий Лев», «Драбина» у Львові, «Київ травневий» у Києві, «Тернопільські театральні вечори. Дебют» у Тернополі, «Мельпомена Таврії» у Херсоні та ін..
 


На превеликий жаль цьогорічна ситуація з «вінценосним» вірусом внесла сумні корективи в проведення певних заходів на честь цього всесвітньо улюбленого і шанованого свята, але ми переконані, що людство з гідністю подолає цю біду, і всі ми і надалі будемо відданою і вдячною публікою наших театрів. Зі святом вас, шановні творці сучасного дива.

Що «світ- театр» ми знаємо не з преси. 
Що ми -актори – теж не новина…
Саме життя для всіх нас пише п’єси,
Де кожна дійова особа – Головна.
 




Немає коментарів:

Дописати коментар