вівторок, 21 квітня 2020 р.

ПРАПОР ДНЯ ЗЕМЛІ 
до 50-річчя Дня Землі

Планета Земля — наш спільний глобальний Дім. Земля — унікальна планета. Іншої такої немає у всьому Всесвіті. Вона дає нам повітря, воду, біорозмаїття, родючий ґрунт, чорнозем в Україні. А чим ми відповідаємо? Як ми живимо і користуємось цими умовами? Це питання стоїть дуже і дуже гостро. Здається, ще один крок — і людство пройде точку неповернення... Коли щось змінити, повернути, зберегти вже буде неможливо... В багатьох країнах у календарі є День посадки дерев або День довкілля, День лісопосадок, День зелені, коли люди займаються озелененням та благоустроєм територій. ”Думай глобально — дій локально”. Тому бібліотека планувала в ці дні квітня провести екологічну акцію на вулиці Новгородській спільно з її мешканцями та школярами СШ №64 з прибирання сміття, посадки квітів біля будинків. Колись 22 квітня, день весняного рівнодення, мало назву День Дерева, і за день було висаджено понад 1 млн. дерев. З 1990 року День Землі отримав міжнародний статус. В цей день країни об'єднують свої зусилля на збереження екологічного та біологічного різноманіття Землі. Зараз кожен землянин повинен знати про катастрофічні зміни клімату, екології і кожен повинен робити що в його силах для збереження чистого довкілля там, де він мешкає! Відпочиває! Мандрує! Як мінімум, не смітити, сортувати бітове сміття, саджати дерева, квіти, намагатися повторно використовувати речі, здавати макулатуру, пластик в спеціальні пункти. 
 Кожен - на захист Землі! Будь “адвокатом” природи! 
Цікаво, що вперше День Матері-Землі відзначався у США у 1970 році за підтримки організації Earth Day Network, мета якої — дієвого інструменту у створенні здорового і стабільного середовища, вирішення проблем зміну клімату та збереження планети для майбутніх поколінь. Цього року до 50-річчя святкування Дня Землі ця організація планує висадити 7,8 млрд. дерев протягом п'яті років. У кожного з нас є можливість приєднатися до цієї благородної справи.



 У Дня Землі є свій прапор. Це перша фотографія нашої планети з космосу. Сьогодні пандемія дала можливість відчути на скільки людина вразлива перед обличчям глобальних загроз. Зараз перед людством стоїть дуже серйозне завдання в плані ліквідування соціально-економічних наслідків COVID-19, прийняття дій для боротьби зі змінами клімату та найбільш якісного відновлення навколишнього середовища.

Немає коментарів:

Дописати коментар