пʼятницю, 24 квітня 2020 р.

Про користь читання книжок.


«Є злочини гірші, ніж спалювати книжки. Наприклад – не читати їх» (Рей Бредбері). Складно з цим не погодитись.
Читання збільшує словниковий запас. Особливо якщо ви читаєте твори різних жанрів і авторів, натрапляючи на слова і терміни, які рідко зустрічаються у повсякденній мові. 
Читання робить розумнішим, відточує аналітичні здібності і покращує концентрацію. Воно «включає» мозок. Дені  Дідро стверджував, що люди, коли перестають читати, перестають і мислити. Твори містять безліч деталей, які потрібно запам’ятовувати, щоб розгадати таємницю, або зрозуміти контекст, розвиваються аналітичні здібності. Це допомагає критично оцінювати не тільки текст і сюжет, а й те, що відбувається у нашому житті.


Читання зміцнює пам’ять. Це незаперечний факт. Може статися, що скоро вам не знадобляться нагадувалки на смартфоні. Читання сприяє активності мозку, тримає його в тонусі, є профілактикою хвороби Альцгеймера. Саме тому кажуть, що воно омолоджує, організм старіє швидше, коли старіє мозок. 
Читання допомагає в спілкуванні. Вольтер стверджував: «Читаючи авторів, які добре пишуть, звикають добре говорити». Всі читачі – цікаві співрозмовники.


Читання відкриває світ і додає впевненості в собі, знижує стрес, зміцнює сон, розвиває уяву, допомагає у вирішенні складних завдань, вчить взаєминам.


Від читання книг суцільна користь. Читайте, розвивайтеся, мрійте, і бережіть себе і оточуючих. Будьте здорові, обов’язково. Ви потрібні нам, бібліотекарям, ми всіх вас чекаємо після закінчення карантину. Нам є чим вас зацікавити, потішити, здивувати.
  


    

Немає коментарів:

Дописати коментар