суботу, 4 квітня 2020 р.


Дещо цікаве про сьогоднішню дату.



4 квітня міжнародна інтернет-спільнота відзначає свій День. Відносно нове свято – Міжнародний день Інтернету. Щороку святкування відбувається на день пам’яті святого Ісидора Севільського, якого Католицька церква визнала заступником Інтернету. У 1998 році Папа Римський Іоан Павло II визнав всесвітню мережу енциклопедією людського знання, а у лютому 2001 року її покровителем обрали Ісидора Севільського, якого вважають першим енциклопедистом.





Найбільша праця Ісидора «Етимології» містила 20 томів і справді була енциклопедією того часу. Католицький святий з’явився на світ в 560 році. Він був відомий своєю благочестю, завдяки любові до науки. Відомо, що преподобний написав одну із перших книг по етимології. Він першим познайомив іспанців з працями Аристотеля, був реформатором і людиною широких поглядів. Крім того, вважається, що він перший застосував в своїй праці систему перехресних посилань, яка віддалено нагадує гіперпосилання, використовувані в мережі. Абсолютно всі люди, які користуються Інтернетом, стикалися з проблемою, коли на весь екран вилазе величезна помилка під назвою 



- «помилка – сторінка не знайдена».




 Парадокс Інтернету: він з’єднує людей, що знаходяться далеко, але роз’єднує з тими, хто знаходиться поруч. Взагалі, в наш час неможливо уявити існування людства без Інтернету.

Немає коментарів:

Дописати коментар