середу, 22 квітня 2020 р.

Кольорове плетіння. 
Старому мотлоху — нове життя! 


 Зі старої одежі, клаптів бавовняної тканини легко сплести яскравий килимок для дачного будинку, балкону. Цю творчу роботу можна виконувати разом із дітьми. Ваш авторський витвір прикрасить інтер'єр, зроблять його індивідуальним, ще більш теплим, затишним і самобутнім. Виконується виріб технікою ручного ткацтва. Крупне плетіння легкого виконання. Такий процес захоплює всіх. Потрібно мінімум матеріалів: рама для картини або підрамник 50х70 см., смужки різнобарвної старої тканини, ножиці, голки, кольорові нитки. Треба підготувати зі тканини стрічки шириною 3-5 см. і однакової довжини — 1,7м. Зі смужок зробити вертикальну “основу” — закріпити їх на дві протилежні сторони рами. Потім горизонтально переплітайте їх підготовленими стрічками. Ущільнювати рядки тканини треба тільки руками. Це ж — hand made! 







Детальну інструкцію можна знайти в інтернеті. Процес надасть вам задоволення, збереже гроші і позбавить від старих речей. А головне — в результаті ви отримуєте нову практичну, оригінальну і корисну річ для оселі. Є багато ідей повторного використання старих речей. Наприклад, за допомогою вашої фантазії і пластикових, скляних пляшок, різних паперових коробок, втулок від рулонів туалетного паперу, старих газет і журналів, ґудзиків, кулькових ручок, комп'ютерних дисків, старих сумок, можна власноруч зробити іграшки, прикраси на ялинку, органайзери, сувеніри в подарунок, приємні дрібниці для побуту.



У процесі своєї життєдіяльності ми створюємо багато сміття. Утилізація якого вже є катастрофічною проблемою планети. Збільшується кількість і площі сміттєзвалищ поряд з нашими містами. І чим вище технічний розвиток суспільства, тим більше слідів діяльності людей залишається на Землі. Треба зменшувати кількість відходів, знаходити вихід із “сміттєвих лабіринтів” і пластикової катастрофи. Екологічний проект “Нове життя старих речей” — одна з акцій приєднання до вирішення глобальної проблеми побутових відходів. Це заклик до людства зменшити свій екологічний слід в природі та спроба перетворити відходи у творчість.

 Приєднуйтесь до модного екологічного руху — “Нове життя старим речам” — переробки відходів, боротьбі із забрудненням довкілля сміттям!

Немає коментарів:

Дописати коментар