середу, 15 квітня 2020 р.


Твій зворушливий ангел.

Про роль і значення ангелів в житті кожної людини ми вже писали раніше. Ангели займають значне місце і в літературі і в фольклорі всіх народів світу. Звісно, вони, один із самих розповсюджених образів, які зустрічаються на картинах художників всіх часів і народів. Їх облік на зображеннях змінювався разом з епохами, художніми течіями і модою. Небесні створіння, які приносять радість і надію можуть з’являтися на картинах митців в абсолютно несподіваних образах. Ключі до їх таємничого буття ховаються в казках, міфах, легендах. Зв’язкових між матеріальними і духовними світами часто малюють і наші сучасні художниці. Наші українські сучасні мисткині зображають Посланників Божих зворушливими і ніжними. Відомо, що в кожному, незалежно від його віку, живе дитина.

Наталя Курай-Максимів працює в дуже складній техніці художнього розпису по склу. Вона створює роботи, наповнені теплом і сонячним світлом. Ідеями для своїх сюжетів художниця надихається з українських національних традицій. Дитинство провела в селі у Карпатах у бабусі. Саме бабуся відкрила майбутній художниці всю красу і багатогранність української культури. Картини Наталі наповнені самобутнім баченням світу, тонким гумором і оптимізмом. 






Наталія Дерев’янко  повертає нас у дитинство,її ангели дарують радість і гарний настрій. Наталія – творець дитячих снів, які несуть доброту і душевний спокій. З 2001 по 2006 жила, творчо працювала і навчалася на курсах сакрального мистецтва в Пескарі. Італія.



Про Вікторію Проців ми вже згадували в своїх попередніх публікаціях .
 ЇЇ творчість – це легкий жанр, якого так потребує глядач. Усмішка сама осяює обличчя, коли ви дивитесь на картини Вікторії.




Картини грузинської художниці Ніно Чакветадзе створювалися в затишній тбіліській квартирі під музику Шопена. Саме такий  лагідний настрій вони викликають у всіх, хто їх бачить.

Тепла вам і затишку в ваших душах і оселях. Бережіть янголів своїх. Хай стоять вони на охороні вашого душевного спокою! З наступаючим Великоднем!




Немає коментарів:

Дописати коментар