понеділок, 29 червня 2020 р.

 « ... повернути людям духовний зміст»

29 червня 1900 р. народився видатний французький письменник, хоробрий військовий льотчик Антуан де Сент-Екзюпері. Він був щирим патріотом не тільки своєї батьківщини, а й усього світу. Він народився на стику століть, застав дві світові війни і витримав безліч жахливих подій. Він встиг за свої 44роки залишити чималий слід в історії і в серцях мільярдів читачів.. Більшості читачів творчість Екзюпері знайома ще з дитинства, коли вони взяли до рук його «Маленького принца». Але ні для кого не секрет, що ця казка – зовсім не дитячий твір.

Його тексти наскрізь проникнутий мудрістю та душевністю і завоювали любов читачів у всьому світі. Вони – збірник мудрих думок, алегорій і істин, які потрібно відчувати серцем:
- Бачить одне лише серце. Найголовніше очима не побачиш;
- Коли даєш себе приручити, потім доводиться плакати;
- Я боюсь стати таким, як дорослі, яким ніщо не цікаво, окрім цифр;



- У людей не вистачає часу, щоб щось дізнаватись. Вони купують речі готовими в магазинах. Але ж нема таких магазинів, де торгували б друзями, і тому люди більше не мають друзів;
- Себе судити набагато важче, ніж інших. Якщо ти зумієш правильно судити себе, то ти справді мудрий;
- Любити – означає не дивитися один на одного, любити – це означає дивитись в одному напрямку;


- Улюблена квітка – це в першу чергу відмова від усіх інших квітів;
- Дорослі ніколи нічого не розуміють самі, а для дітей дуже втомливо без кінця їм все пояснювати і розтлумачувати;
- Працюючи тільки заради матеріальних благ, ми самі собі будуємо в’язницю. І замикаємося на самоті, і все наше багатство – прах і попіл, вони безсилі дати нам те, заради чого варто жити;
- Ніколи не втрачай терпіння – це останній ключ, що відкриває двері;
- Бути людиною – це і означає відчувати, що ти за все відповідаєш. Знати, що укладаючи камінь, допомагаєш будувати світ. 
Це маленька частка тієї мудрості, яку ви знайдете в книгах Екзюпері. Завітайте до нас у бібліотеку і приєднуйтесь до мільйонів його шанувальників.       





Немає коментарів:

Дописати коментар